Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antti Sarpila Swedish Swing Society spelar

– Det är roligt att hålla på med flera projekt, säger Björn Sjödin, trummis i konstellationen Antti Sarpila Swedish Swing Society.

Annons
Till Jazzen Museum. Antti Sarpila & Swedish Swing Society. Foto: Press

Själv är han engagerad i ett flertal musikaliska sammanhang – däribland bluesbandet Good Morning Blues – medan frontfiguren Antti Sarpila bor i Finland men reser jorden runt för att spela och Ulf Johansson Werre styr storband i universitetsmiljö.

Många bollar i luften till trots: under ett par dagar varje sommar är det Swedish Swing Society som gäller för trion och i kväll gästar de Jazzens Museum. Björn Sjödin beskriver platsen, där han har spelat många gånger förut, som ”fantastisk” och uppmanar alla som har saknat trion att dyka upp, med tanke på de bröt en mångårig tradition förra sommaren då de aldrig tog sig till Strömsholm.

Trion har spelat ihop i mer än 20 år och känner varandra utan och innan. Det underlättar när man står på en jazzscen, menar Björn Sjödin:

– Särskilt när man ska improvisera. Det funkar ju så bra med jazz. Det kommer att bli en del improvisation, och publiken får hänga med.

Matilda Källén

Mer läsning

Annons