Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aptitretarshow i Las Vegas-stil

Fem Afrodite stiger ur skummet med rosa och vita solfjäderformade plymer. Tomteröda silkeshandskar dras av finger för finger och faller till golvet. Knicker Kittens är på besök i Västerås.

Annons

La Contessa d’Fancy Pants, Pepper Potemkin, Lola van Dyke, Miss Diamond och Donna Delight. Namnen ger ekon från USA och Paris, från det franska music hall-palatset Folies Bergère där Josephine Baker satte fart på bananerna i 1920-talets slut.

Knicker Kittens är humoristisk burleskshow i Las Vegas-prakt med miljondollarleenden i skenet från strålkastarna och det sekundsnabba gnistrandet av mobilkamerornas blixtar bland publiken. Burlesktruppens ögonfransar i palmkvistformat fläktar milt i varje blinkning. Här finns korta klänningar med lampskärmsfransar och efter en stund inte ens det. Bara de snurrande röda tofsarna; glödande propellrar som snurrar – en duell mellan dubbla d-kupor i takt till Gene Krupas trummor i Benny Goodmans Sing, sing, sing.

Kvällens show är en miniatyr på 20 minuter, ambitiös, tjusig och smart förpackad. I sann Las Vegas-stil borde den vara större än världen, spetsad med extra allt och nersköljd av regnbågsneon. Men Sigurdsgatans scen begränsar utrymmet för artisterna. Golvytan fungerar bra för stillastående musiker och deras mikrofoner men är inte gjord för dans.

Knicker Kittens gästspel blir därför en aptitretarshow inklämd mellan kvällens två band, Ellen Kay och The Submissions.

Större scenutrymme för äkta bensprattel från fornstora dagar hade skänkt burleskgruppen den storslagenhet de behärskar och behöver. Ändå är det svårt att inte utbrista i ett kindflammande ”oh la la” när publikens applåder och visslingar tystnat.

Mer läsning

Annons