Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är han stans värsta pojkvän?

På tisdag är det premiär för TV 3:s satsning Värsta pojkvänsakademien. Men programmet blev början till slutet för västeråsaren Robin Viklunds och Ellinor Fribergs förhållande.

Annons

Tv 3:s Värsta pojkvänsakademien går ut på att flickvänner anmäler sina dåliga pojkvänner till programmet, men det är bara flickvännerna som vet vad som komma skall när de anländer till inspelningsplatsen, ett slott i Frank-rike.

Pojkvännerna själva tror att de ska vara med i ett program vid namn Sveriges skönaste snubbe. Väl på plats, efter några veckors vilt leverne utan flickvännerna, dyker flick-vännerna upp och killarna får reda på vad programmets verkliga motiv: De ska sättas i skolbänken och lära sig att bli bättre pojkvänner. Den som lyckas bäst med att förbättra sin relation och hur man är som pojkvän vinner 300 000 kronor.

Bland de värsta pojkvännerna i programmet finns Robin Viklund, 21 år, från Skultuna.

Han och Ellinor Friberg, 20 år, från Arvika, träffades i februari genom jobbet på ett eventbolag.

– Vi lärde känna varandra och det ena ledde till det andra, berättar Ellinor.

Det klickade. Ellinor beskriver Robin som spontan och någon man har väldigt kul med.

Varför anmälde hon då killen som hon nyss träffat till Värsta pojkvänsakademien?

– Det var inte jag som anmälde honom. Det var en kompis till honom som anmälde honom till Kungarna i baren, berättar Ellinor.

Robin gick vidare till casting men där var de väldigt måna om att deltagarna måste ha en respektive.

– Vi dejtade ju så Robin ringde och frågade mig om han kunde säga det till tv-bolaget. Sedan hörde de av sig till mig och sa att de hade tänkt att han skulle vara med i ett annat slags program och frågade om jag och Robin hade några problem.

Så ni dejtade bara och du hade inte anmält honom som en dålig pojkvän?

– Ja, alltså vi visste ju inte hur programmet skulle bli och vad det skulle heta förrän vi kom fram till Frankrike. Men är man med i leken får man leken tåla. Det står i kontraktet att reglerna kan ändras under tidens gång, berättar Ellinor, som tidigare varit med i SVT-serien Ung och bortskämd och menar att hon är van vid hur det funkar i tv-världen.

– På ett sätt kan man ju känna sig lite utnyttjad eftersom det är så mycket på spel och för att programmet blev en känslomässig berg- och dalbana men det fanns en psykolog tillgänglig under hela programmet.

Under castingen, på frågan om hon och Robin hade några problem, svarade Ellinor att det fanns sådana:

– Jag visste inte riktigt om jag kunde lita på honom. Han festar mycket och jag visste inte om han skulle kunna hålla sig till en tjej. Han var en riktig gris, en player och jag ville absolut att vi skulle vara med i programmet för att se om han kunde bli bättre.

– Jag blev arg som fan när jag fick reda på att det inte var Sveriges skönaste snubbe jag skulle vara med i utan att det var det här! berättar Robin Viklund.

Men även han tyckte att det skulle bli en kul grej och menar att om han vetat den riktiga programidén innan han åkte till Frankrike hade inte de rätta sidorna kommit fram, han hade inte varit sig själv.

– Jag gillar att festa! Jag är galen, uppåt, bugar inte för nåt. All in! Men jag var nog inte en bra pojkvän, jag brydde mig mest om mig själv och var ute och festade hela tiden.

Både Ellinor och Robin såg Robins framsteg under lektionerna och uppläxningen i Värsta pojkvänsakademien.

– Robin öppnade sig, han lärde sig att inte bara springa ifrån när det blir jobbigt. Vi blev båda bättre på att prata, förklarar Ellinor.

– Jag förändrades mycket och var inte längre det där praktarslet. Jag fick inse vad som var viktigt i livet och att alkohol och fester inte är allt, säger Robin.

Men när paret kom hem efter inspelningen insåg de att tiden under inspelningen varit påfrestande. Det blev för stora känslor som kom upp i ett för tidigt skede i relationen.

– Vi växte mycket som indiver båda två, men inte ihop. Framtiden för oss ser väldigt blåsig ut, jag vill att det ska fungera men jag vet inte om Robin är beredd att ändra sig för mig. Och jag vet inte ens om jag vill att han ska ändra sig, menar Ellinor.

– Vi dejtade ju bara så allt blev så overkligt, det gick så fort och det blev så pressat och intensivt. Det blev som att sätta sig på en motorcykel innan man lärt sig att cykla, säger Robin och beskriver förhållandet som slut.

Hur känns det att något så personligt som er relation ska visas för hela svenska folket nu när ni inte längre är ihop?

– Jag är en öppen person och vet vem jag är så jag ångrar ingenting, förklarar Ellinor.

– Det ska bara bli spännande. Det var en resa som jag inte ångrar, säger Robin.

I Västerås jobbar han som bartender på Poco Loco Bar. Han berättar att han nu lever singellivet med en hel del festande eftersom han tycker om att lära känna nya människor.

– Det jag lärde mig i programmet ska jag tänka på i min nästa relation, avslutar Robin.

Ellinor Friberg, numera ex-flickvän, till Robin Viklund.

Mer läsning

Annons