Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Att det var perverst visste jag”

– Ärlighet är väl attraktivt i en värld av lögner.
Så förklarar Thorsten Flinck sina framgångar i Melodifestivalen.

Annons
Thorsten Flinck.

Han erkänner att han inte hade en aning om vad han gav sig in på när han beslöt sig för att delta i Melodifestivalen 2012.

– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så här! Att det var perverst visste jag ju, men ...

Thorsten Flinck avslutar inte meningen. Han är trött, och på väg. Sedan sitt deltagande i Melodifestivalen med låten Jag reser mig igen, som fick tredje flest röster av Svenska folket, har han turnerat på landets musikscener. Nu är det allmänt känt att han är både skådespelare och musiker, trots att han sedan länge släppt skivor.

– Jag skulle beskriva Melodifestivalen som en utflykt, en picknick. En trevlig och solig picknick med lite obehagligt duggregn i bland. Och det där solskenet kunde ibland vara en litet tillgjord sol, en solariesol, ler Thorsten Flinck.

Ärligheten varar längst, säger han. Han menar att det var därför som han, trots nervositeten, fick så många av folkets röster i finalen.

– Ärlighet är väl attraktiv i en värld av lögner.

För det musikaliska genombrottet var inte bara en dans på rosor, kanske är det därför hans nysläppta album heter En dans på knivens egg.

Under deltävlingen, i greenroom, bad programledaren Gina Dirawi honom om en ”Thorstenkram”. De kramades, men Thorsten gav henne också en klapp på rumpan. Löpsedlarna för dagen efter direktsändningen var givna. Thorsten förklarade sig i ett långt öppet brev och vill lämna det där.

Löpsedlar är han ändå van vid då han haft ett liv som innehållit både droger, slagsmål och hemlöshet. Något han också menar att han lämnat.

– Jag lever ett liv bortom det. Det finns inget sådant i mitt liv längre.

På onsdag kväll gästar Thorsten Flincks turné, tillsammans med gitarristen Kenny Håkansson, Västerås. Det blir en konsert med teatrala inslag, monologer och dikter.

Mer läsning

Annons