Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslappnad Laleh till Västerås

Senaste albumet Sjung har fått blandad kritik, men Laleh själv bryr sig föga. På torsdag kommer hon till Västerås med sina vitaminpiller till låtar.

Annons
Artisten Laleh.

Trampolineffekten av TV 4:s musikunderhållning lever fortfarande kvar. Att kritikerna delats i två läger inför nya skivan spelar mindre roll. Laleh bryr sig inte särskilt mycket om vad som skrivs om henne, följer samma devis som hon gjort i nästan hela sitt liv:

– Jag förstod redan tidigt att alla i skolan inte kommer att tycka om en. Man förstår att det inte finns något rätt sätt och då kan man lika gärna göra det helt fel och på sitt eget vis, säger hon bekymmerslöst.

Självständighet, självkänsla och en stark inre kompass – det är teman som återkommer under intervjun. Laleh är övertygad om att de egenskaperna har kommit till henne genetiskt, att hon väldigt tydligt är ett barn av sin poetiska och kreativa pappa och sin starka, tuffa (”med stort T”) mamma. Och hon är inte längre så rädd för att berätta om sin bakgrund, om flykten från Iran, de många uppbrotten och sin pappas tragiska död.

– På sista tiden har jag börjat känna en sådan stolthet över mina föräldrars historia. Förut har jag mer tänkt att ”nej, jag vill inte framstå som en ’åh, det är så synd om mig’-person”, för jag är inte sådan. Men nu är jag så pass etablerad som artist, det kommer inte att definiera vem jag är.

Hon kallar låtarna på Sjung för sina vitaminpiller. Visst skulle hon kunna skriva en renodlad popplatta full av hitlåtar, men det har hon ingen lust med.

– Min grej går ut på att jag är jag och om jag förlorar mig själv så finns det inget att bygga på sedan.

Laleh i Västerås

Vad: Laleh

Var: Västerås konserthus

När: Torsdag kväll

Mer läsning

Annons