Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babben är tyngst

”Vad är det för självmordskandidat som åtagit sig Babben?! tänker ni då” utbrister Babben Larsson efter att ha berättat att hon har skaffat sig en personlig tränare. Babben har börjat träna – men hennes skämt väger fortfarande tyngst

Annons
Babben fick flest skratt. Ståuppshowen Babbens bästa brudar är underhållande – men ingen skrattfest.

I kväll var det turnépremiär för Babbens bästa brudar på Konserthuset i Västerås. Babben Larsson har med sig de två ståuppkollegorna Karin Adelsköld och Elina Du Rietz, som alla turas om på scenen.

Babben är det kända namnet i trion, det i kombination med nästan 30 år som artist gör att det är hon som får de mesta skratten. För hon har inget att bevisa, hon bjuder på sitt avslappnade jag med makalöst minspel och rutinerade skämt.

Publiken, som bara fyller hälften av salens bänkrader, skrattar åt Babbens konstateranden åt att det faktiskt finns fördelar med att vara tjock, åt hennes minnen från Afrikaresan, kampen med sopsorteringen och erfarenheterna från nätdejtandet. Men det finns inget riktigt tempo i föreställningen, inte heller någon röd tråd.

Exvästeråsaren Elina Du Rietz äntrar scenen för att göra en hyllningsdans till sin gamla hemstad, iförd en kroppsstrumpa framför hon en egen tolkning av modern dans. En stund senare kommer hon in som den finska lärarinnan Sirpa och skojar om fördomar om finnar. I sitt eget ståuppnummer känns skämten dessutom slöa: hon berättar om sin yogalärare och frågar om vi tänkt på hur det kommer sig att alla som åker till Indien byter namn, pratar om de där killarna som inte tittar en i ögonen när de raggar och hur hon som blond och ljus blivit nojar sig om att framstå som Sverigedemokrat.

Karin Adelsköld är däremot duktig på att interagera med publiken, hon bjuder på sig själv och igenkänningsfaktorn i hennes skämt belönas med mycket applåder från de många föräldrarna i publiken när hon suckar över ordet livspussel, Bolibompasex och egentid på toaletten. ”Jag kanske inte är världens bästa mamma, men så har jag inte heller världens bästa barn”.

B-B-B

Vad: Babbens bästa brudar

När:

Var: Konserthuset, stora salen I kväll, fredag

Annons