Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bantade, vann - och dansar i Let's Dance

Simon Kachoa från Västerås, som förra året vann Biggest loser, är klar för årets upplaga av Let’s dance i TV4.

Annons

- Det känns jäkligt bra. När jag fick frågan sa jag ja på en gång eftersom jag gillar utmaningar, säger han.

Simon Kachoa har varit igång och tränat med sin partner, Elisabeth Novotny, i ungefär en vecka och det har varit svårare än han trodde.

- I Biggest loser var det liksom bara att bita ihop och kämpa. Här gäller det att vara elegant och hålla koll på fyra-fem saker hela tiden. Ansikte, fötter, höfter, armar. De där jäkla armarna, de faller ner hela tiden och därför har jag fått dansa med en kvast. Och så höfterna. Det är som två stora stenar. Hur jag än vänder och vrider händer ingenting. Jag måste nog olja dem innan tävlingen börjar, säger han och skrattar.

- Men min metod är att ta små steg vilket så småningom leder ordentligt framåt. Jag har ändå börjat få in rytmen och har ganska bra taktkänsla tycker jag.

Så mycket dans har han inte ägnat sig åt tidigare i livet, på grund av han tidigare var så överviktig.

- Jag hade dålig självkänsla och med en kropp som väger 180 kilo var det inte aktuellt att dansa så ofta. Men efter Biggest loser har det blivit mer dans och det är en jäkla skön känsla att kunna komma i en frack.

Vad tror du om dina chanser att vinna?- Jag går alltid in för att vinna men jag har samtidigt fötterna på jorden. Jag vill ha kul och visa svenska folket att jag klarar av det här också. Och jag ska träna som f-n, säger Simon Kachoa.

Sex män och fem kvinnor kommer att tävla i Let’s dance och bland övriga deltagare kan nämnas fotbollsspelaren Glenn Hysén, artisterna Jasmine Kara och Lotta Engberg samt TV4:s egen Steffo Thörnqvist.

Let’s dance inleder säsongen den 28 februari och finalen går den 9 maj.

Mer läsning

Annons