Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barbershopmästerskap avgjordes i Västerås

I helgen anordnades nordiska mästerskapen i Barbershop på Aros Congresscenter. En av körerna på scen var Västerås Harmony Show Chorus.

Annons
Västerås Harmony Show Chorus under ledning av Maria Wessman gjorde bra ifrån sig under de nordiska mästerskapen i Barbershop.

Aros Congresscenter har nog aldrig varit så glittrigt som i helgen då de nordiska mästerskapen i Barbershop anordnades. En tävling med hård konkurrens, vilket har inneburit mycket förberedelser.

- Vi har övat länge och intensivt inför det här, men nu känns det bra, berättar Maria Wessman, dirigent i Västeråskören.

Det var inför en fullsatt läktare som alla körer fick framföra två nummer var. Västerås Harmony Show Chorus sjöng bland annat The red red robin, en känd låt inom barbershopvärlden och när alla fjorton körer gjort sitt återstod bara att domarna, som var influgna från USA dagen till ära, skulle ge sina poäng.

På första platsen kom Rönninge Show Chorus som imponerade domarna och tog hem rekordhöga poäng i tävlingen. Tyvärr räckte det inte ända fram till en topplacering för Västerås Harmony Show Chorus men tjejerna var trots allt nöjda med sitt framförande.

- Det kändes riktigt bra! Det är häftigt att få göra det här, det är en sådan stor musikalisk kvalité i hela programmet, säger Anna Tängerstad, medlem i Västeråskören.

Körkompisen Barbro Rolin, har sjungit barbershop i Västerås under trettio år och för henne betyder Barbershop.

- Det är en musikalisk upplevelse det här, säger hon glatt.

Mer läsning

Annons