Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beatleslåtar på Jazzens museum

Det är över 30 år sedan Lennon mördades men suget efter hans och The Beatles musik finns kvar i så stor utsträckning att Olle Nilsson sedan flera år kan livnära sig på att imitera legenden.

Annons
Gör Lennon. Olle Nilsson.foto: Pressbild

1994 deltog – och vann – Olle Nilsson i det populära tv-programmet Sikta mot Stjärnorna, där han imiterade John Lennon. Det var då det tog fart för Olle och hans The Beatles-coverband Liverpool, som lirat ihop sedan mitten av 1980-talet. I kväll gästar de Jazzens Museum för ett uppträdande.

– Vi kommer att köra en blandning av Beatleslåtar, ett plock från början till slutet eftersom vi vill kunna visa de olika stilarna de hade i musiken, säger Olle Nilsson.

Att göra karriär på en annan artist är inget han tröttnar på.

– Jag har gjort annat också men då fick jag inte sådan uppmärksamhet. Det gör inget för det här är en kul grej och jag känner mig privilegierad att jag kan leva på musik.

– John Lennon är en väldigt stor artist och låtskrivare som lämnat stora spår efter sig i hela världen, det är klart att det är en utmaning att återge The Beatles och Lennons anda men det känns bra.

Vad tror du John Lennon hade sagt om han hade sett er live?

– Han skulle nog tycka att det var kul.

Beatles på museum

Vad: Beatlesafton med Liverpool

När: I kväll, fredag

Var: Jazzens Museum, Strömsholm

Mer läsning

Annons