Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilder från invigningen av Expect Västerås

Måndagen den 13 november invigdes det nya upplevelsebaserade showroomet i Skrapan. Med VR-glasögon kunde stora som små besöka olika platser runt om i Västerås – utan att lämna byggnaden. "Vi ville göra något riktigt häftigt och unikt för att visa att Västerås ligger i teknisk framkant" säger Expects platschef Pernilla Törngren.

Annons

Med ny teknik och kreativa utställningar hoppas Expect locka både västeråsare och turister till Västerås.

– Besökare ska kunna utforska Västerås utbud av aktiviteter och besöksmål genom nya tekniska och interaktiva lösningar. Det handlar om att bryta barriärer för vad som är möjligt med teknik, säger Pernilla Törngren, platschef för Expect Västerås i ett pressmeddelande.

Bland annat kunde besökarna prova på att "vandra runt" i olika delar av Västerås – med hjälp av VR-glasögon.

– Vi har upplevelser som är rena turistmål, såsom älgparken Kungsbyn. Just nu finns det ett antal olika virtuella destinationer, samt VR-upplevelser som företag byBrickInterface gjort. Den gemensamma nämnaren är att upplevelserna utspelar sig i Västerås, säger Anna Sangve, projektledare Västerås Marknad & Näringsliv i samma pressmeddelande.

Test av VR-glasögon.

Invigning Expect.

Pernilla Törngren och Anna Sangve berättar att Expect Västerås kommer att samarbeta med olika företag och organisationer för att fortsätta utvecklas.

– Vi kommer även lyfta de möjligheter som finns för företag att etablera sig i Västerås, exempelvis var det finns tillgänglig mark och vilka etableringar som är på gång till staden. Det känns roligt att visa på vad som händer i Västerås både ur ett turistperspektiv och näringslivsperspektiv. På så sätt kan vi nå många fler - från tyska turister och familjer till potentiella nyetableringar och befintliga invånare, säger Eva Lilja, VD Västerås Marknad & Näringsliv.

Bilder från invigningen av Expect.

Mer läsning

Annons