Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BILDEXTRA: Västerås Wall of fame

Anneli "Pandora" Magnusson, VSK:s tränare Michael Carlsson, spjutkastaren Sofi Flink och seglaren Marit Söderström. Alla var de på plats - både fysiskt och på väggen - när Västerås nya "Wall of fame" invigdes på Aros Congress Center.

Annons

På torsdagen var det alltså dags att avtäcka Västerås "Wall of fame" på Aros Congress Center, en vägg fylld med fotografier av 20 prominenta västeråsare eller personer med stark koppling till staden.

Det är kommunala marknadsföringsbolaget Västerås Co som bestämt vilka som ska få äran att representera Västerås för kongresscentrets besökare, oftast besökare utifrån.

– Genom att lyfta fram de stora kända namn som har presterat nåt i Västerås känner vi stolthet över att vara västeråsare, förklarar marknadschef Alf Westerdahl på Västerås Co.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck (S) förkarade kändisväggen öppnad, vartefter draperiet föll ned och fotografierna avslöjades.

Tanken är att personerna på Wall of fame ska kunna bytas ut allt eftersom. Eventuellt kommer kändisväggen även att utökas och bli större i framtiden.

Förutom de namn som redan nämnts i artikeln återfinns bland andra Åsa Linderborg, Gustav Vasa, Nicklas Lidström, Sigfrid Edström, Looptroop Rockers och Maria Montazami.

– Det är personer från näringslivet, kultursidan och från idrottssidan. Vi har plockat både aktuella och historiska namn, vissa finns i livet och vissa inte. Det är fifty fifty kvinnor och män, avslutar Alf Westerdahl.

Hela listan med alla namn ser du här intill.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln angavs felaktigt att Frida Hansdotter närvarade under kvällen. Så är inte fallet - men hon finns med på bild. Vlt.se ber om ursäkt!

Västerås Wall of fame

Tomas Tranströmer, poet

Loreen, musiker

Looptroop Rockers, musikgrupp

Mikael Genberg, konstnär, entreprenör

Jennie Widegren, dansare och koreograf

Marit Söderström Nord, seglare

Michael Carlsson, bandyspelare

Maria Montazami, nöjesprofil

Sigfrid Edström, företagsledare

Åsa Linderborg, författare och kulturskribent

Anneli "Pandora" Magnusson, musiker

Erling Persson, entreprenör och grundare av H

Karolina Widar, innebandyspelare

Aina Wifalk, uppfinnare

Hakon Swenson, grundare av ICA

Sofi Flink, spjutkastare

Frida Hansdotter, utförsåkare

Lars Wallin, modeskapare

Nicklas "Lidas" Lidström, hockeyspelare

Gustav Vasa, kung

Annons