Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjerstedt provar nytt–  ger ut barnbok

Han har placerats i fältet mellan Tage Danielsson och Kafka. Revyförfattaren och journalisten Staffan Bjerstedt rör sig mellan ytterligheter och till blandningen fogar han nu en barnbok.

Annons
Revyförfattaren Staffan Bjerstedts första barnbok ”Skruva den som Henry”, passande för mellanåldrar, har  illustrerats av Johan Hesselstrand. Redan i höst kommer nästa del i serien.

I likhet med många andra skarpa humoristerär Bjerstedt ingen tokflabbig typ, men hans texter har använts i 120 olika lokalrevyer från Trelleborg till Kiruna och han är stadig leverantör till Vallbyrevyn och Nya Västeråsrevyn.

Det dagliga arbetet som insändarredaktör på VLT ger nog infallsvinklar och idéer, men hans verk är emellanåt bra långt från verkligheten, som den skruvade novellsamlingen ”Folk som inte vet vad de håller på med”:

– Ja, den är flippad... Ett sätt att hålla i gång kreativiteten. Jag gillar absurd humor, berättar Staffan Bjerstedt.

Fantasin fanns redan i barndomen, när hans pappa hittade på godnattsagor till sina två söner. Numera har Staffan själv två små pojkar. Möjligen finns de med som faktor bakom hans nya genre, barnboken?

– Kanske förändrar det tanken lite, men mest ville jag prova något nytt. Idrott har sin givna dramaturgi med fart och spänning.

I boken ”Skruva den som Henry” bildar några – av tränaren tilltufsade – pojkar ett nytt handbollslag, Vagntunas lejon, med plats för många spelartyper och med en tjej i mål.

– Jag har försökt skriva en spännande och underhållande berättelse om att inte sortera bort barn för att de är ’dåliga’. Men jag har velat undvika pekpinnar.

Mer läsning

Annons