Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björn Carlssons tält utan alkohol

Björn Carlsson, arrangör av Summer in the City, som inleddes på torsdagen, får även i år hänvisa törstiga gäster till sin restaurang på Sigurdsgatan 25.

Annons
Björn Carlsson musikarrangör företagare Västerås

Han får nämligen inget tillstånd till att servera öl och vin i tältet mitt emot restaurangen och det övriga festivalområdet.

– Ingen direkt överraskning, kommenterar Björn Carlsson, onsdagens dom i Förvaltningsdomstolen i Uppsala.

Redan i somras ansökte Björn Carlsson och hans bolag A B message production AB, om att få utöka det befintliga tillståndet till att omfatta hela festivalområdet.

Vid ett AU-möte i individ- och familjenämnden avslogs han begäran den 25 juli med motiveringen att han ”inte bedöms uppfylla kraven på lämplighet enligt alkohollagens 8 kap 12 §”.

Åven polisen i Västmanland, som utgör remissinstans, var negativt inställd med hänvisning till de fem fall av brott mot ordnings-lagen som just nu utreds.

Förvaltningsdomstolen tog fasta på den uppgiften och avslår därför Björn Carlssons överklagan.

– Enligt min mening bedrivs en häxjakt på Björn Carlsson, från myndigheternas sida, säger advokat Mikael Johansson, som före-träder Björn Carlsson.

Han pekar på att domstolen i mångt och mycket lutar sitt beslut på att det finns pågående polisutredningar:

– Björn har hamnat i ett moment 22-liknande tillstånd då han inte på något vis kan påverka polisens handläggning av ärendena.

För Björn Carlsson är det negativa beskedet också ett ekonomiskt bakslag för en arrangör som redan vilar på en bräcklig grund. Hans bolag, A B message production AB, hade vid det senaste bokslutet (30 april 2012) ett negativt eget kapital på knappt en halv miljon kronor. Det senaste verksamhetsåret, då bolaget omsatte drygt 7 miljoner kronor, betydde en förlust på 389 000 kronor.

Mer läsning

Annons