Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlforska-elever till Lars Wallins tjänst

Den 24 november klockan 13.00 slår Västerås Konstmuseum upp portarna för Lars Wallins utställning Fashion Stories. Till sin hjälp kommer modeskaparen ha elever från Carlforsskas hantverkarprogram.

Annons
Finbesök. I går kom Lars Wallin till Carlforsska för att prata modeskapande och inspiration med elever från hantverkarprogrammet, inriktning mode/design. Här visar Eloise Kureborn, 17 år, upp ett av sina plagg för modeskaparen. Foto: Kenneth Hudd.

Forne västeråsaren Lars Wallin firar i år 20 år som designer. I samband med detta kommer jubileumsutställningen Fashion Stories till Västerås Konstmuseum.

– Jag sysslar med ett hantverk som är på väg att dö ut, så självklart är det kul att få utrymme att visa upp mina klänningar. Vanligtvis jobbar jag mer i skymundan, väldigt nära kunden, säger Lars Wallin.

När det blev klart att Fashion Stories skulle komma till Västerås hörde Konstmuseet av sig till Carlforsska och frågade om eleverna på hantverkarprogrammet med inriktning mode/design skulle vara intresserade av att hjälpa till med det praktiska kring utställningen, till exempel att stryka kläder. Lärare Bianca Haase berättade nyheten för eleverna strax innan sommarlovet.

– Jag möttes av minst sagt glada miner. Det här är såklart jättekul för oss, säger hon och eleverna är snabba att instämma.

– Det kan vara kul för dem att se hur det går till, kolla på sömnad och olika material som finns med i utställningen, säger Lars Wallin som i går eftermiddag besökte sin gamla gymnasieskola för att träffa eleverna som ska hjälpa honom med utställningen. Tillsammans pratade de om design, modevärlden, inspiration och om hans minnen från tiden på Carlforsska.

– Jag gick ekonomilinjen men satt mest och skissade klänningar på lektionerna, skrattar Lars Wallin.

Utställningen kommer att pågå mellan 24 november och 3 mars.

Carlforsska och Lars Wallin

Vad: Lars Wallins utställning Fashion Stories

Var: Västerås Konstmuseum

När: 24 november och 3 mars

Mer läsning

Annons