Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlsson:”Jag känner mig motarbetad”

Helgens Summer in the city-festival, som inleds i kväll på Sigurdsgatan, riskerar att bli den sista. Åtminstone med Björn Carlsson och A Message production AB, som arrangör.

Annons

– Jag känner mig motarbetad av kommunens alkoholtillståndshandläggare, sa han på en presskonferens i går.

Bakgrunden är, som VLT tidigare skrivit, att han inte beviljats tillstånd av sälja alkohol i det tält som rests på Sigurdsgatan.

– Många biljettköpare kommer säkert att känna sig lurade, befarar Björn Carlsson.

Bakom individ- och familjenämndens beslut att neka ett tillfälligt tillstånd till alkoholförsäljning ligger bland annat den varning han tilldelades i samband med en gymnasiefest på Elba tidigare i somras. Dessutom finns en drygt ett år gammal varning gällande restaurangen på Sigurdsgatan 25.

– Den senaste varningen var definitivt inte befogad. Alla som yttrat sig i ärendet har tyckt att festen var helt okej, menar Björn Carlsson.

Men varken varningarna eller nämndens beslut att inte bevilja utskänknigstillstånd under helgens festival, har Björn Carlsson överklagat till Förvaltningsdomstolen.

Varför gjorde du inte detta och fick därmed besluten prövade av en jurist?

Björn Carlsson svävar på svaret men säger till slut:

– Jag är bättre på att prata än att skriva…

Men festivalen blir, trots beslutet, inte torrlagd. Det permanenta tillstånd han har sedan tidigare gällande restaurangen på Sigurdsgatan 25, gäller fortfarande.

– Vi får göra det bästa av situationen och har riggat för att kunna ta emot fler gäster än vanligt. Men risken är stor att det blir trångt i lokalen, säger Björn Carlsson, som inte vill spekulera om det är hans sista festival.

– Risken är stor att jag inte kommer att kunna arrangera flera. I värsta fall betyder de minskade intäkterna att mitt bolag går i konkurs.

Annons