Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen hoppas på teaterhäng

Teater Västmanland kan komma att få en egen restaurang inför 100-årsjubileet nästa år. Åtminstone om teaterchef Kajsa Giertz får bestämma. ”Vi vill skapa ett levande teaterhus, en inspirationskälla är Södra Teatern i Stockholm.

Annons
Teater Västmanland vill bli en mer tillgänglig teater. ”Jag vill att alla ska känna sig välkomna”, säger Kajsa Giertz, teaterchef.

Hittills har teatern endast haft tillstånd för pausservering eftersom det inte funnits något restaurangkök. Det är teaterkafédelen som i så fall skulle bli aktuell som restaurang och kök. Teater Västmanland anhåller därför om ett ökat anslag på sju miljoner kronor utslaget på tio år.

– Jag vill att det blir ett ställe att hänga på, med både restaurang och kafé där man även kan sitta och jobba. Ibland kanske vi har uppträdanden där och andra gånger kanske det händer något spontant eftersom vi är en teater. En del teatrar har ju klubbar också och vi har även pratat om en shop, men det vi i första hand önskar är att servera mat. I dag kan vi bara servera mackor och dryck i pausen som är 20 minuter, säger Kajsa Giertz.

Per Lithammer (V) ordförande i kultur-, idrotts- och fritidsnämnden är positiv till idén, men påpekar att det krävs en ekonomisk analys innan något beslut kan tas.

– Vi har tagit emot deras äskande och det är trevligt att de vill hänga med i tiden, men de behöver göra en riktig förstudie. Det är ju valår i år och budgeten kommer inte att läggas innan dess, säger han.

Mer läsning

Annons