Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer och Lotta tillsammans igen

Schlager och Gershwin är just nu den gemensamma nämnaren för det återförenade musikerparet Christer Sjögren och Lotta Engberg.

Annons
Laddar i London. Lotta Engberg och Christer Sjögren är just nu i London för att samla inspiration till kommande platta och vinterns julturné som kommer till Västerås Konserthus den 11 december.

 Nästa lördag står de på Melodifestivalens scen med låten Don’t let me down. Det var med den låten som tanken på att samarbeta igen väcktes.

– Vi kompletterar varandra så det är jätteroligt att jobba ihop igen, säger Christer Sjögren.

– Christer är lugn, jag mer spontan. Han har en makalös mörk och vacker stämma, jag är mer kviddevitt, skrattar Lotta Engberg.

Tillsammans tävlar de i schlagern, planerar en platta som ska komma i slutet av april och till vintern blir det gemensam julturné. Den stora inspirationen till skivan är George Gershwin. I förrgår var de i London och såg musikalen Crazy for you.

– Hans låtar är så bra. Att få se hans musikal i London där de bästa av de bästa samlas är en riktig inspirationskälla. Det kommer att märkas på julturnén också, men där är det viktigast att få med de traditionella svenska julsångerna, konstaterar Christer Sjögren som 15-årsjubilerar med julturnén.

Men till att börja med får han luta sig mot Lotta Engberg som är den mer erfarna av de två i schlagersammanhang.

– Jag längtar verkligen till nästa lördag! Vinner vi så svimmar jag, sprudlar Lotta Engberg.

Mer läsning

Annons