Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Covers som övertygar

Selling England är något så smalt som ett ”tribute-band” till Genesis och den musik de gjorde innan 1976.

Annons

Trots denna väldigt nischade musik fylldes Carlforsskas konsertsal i lördags med folk som ville uppleva the next best thing.

Sångaren Kent Ihrén är faktiskt lik Phil Collins till röst och utseende samtidigt som denne anammat många av Peter Gabriels signum, däribland den drömska novellen som inleder flera av låtarna. Men det krävs samtidigt mer än ett par gröna jeans för att förvandla Olof Sterge och de andra i bandet till exempelvis Mike Rutherford för att fullt ut förmedla känslan av att Genesis faktiskt uppträder i Västerås.

Under den första låten upplevs bandet otajt, mycket på grund av att Ihréns mikrofon är alldeles för låg och introt i sig är på tok för lamt för att trigga publiken. Ju längre spelningen lider och både band och åhörare blir varma i kläderna så lossnar också musiken ordentligt. Trots den långa startsträckan, kan man under bland annat låtar som I know what I like och Cinema show faktiskt köpa illusionen av att lyssna till det riktiga Genesis.

Saken blir inte sämre av att Ihrén gör ett antal kostymbyten och entrar scenén iförd bland annat union jack, en ansträngning som tillsammans med bandets Leif ”fRA” Franzén och dennes visuella miljöer på scenen skapar en intressant helhet att vila ögonen på.

Efter cirka två timmar lämnar Selling England scenen men blir snabbt inropade igen för att spelar ytterligare några låtar från Genesis, pre 1976-tiden, och jag får surt äta upp min tidigare skepsis. Selling England hade gjort sig bra på Konserthuset och fortsätter de i samma stil så spelar de säkerligen på en större arena nästa år.

Fakta

Vad: Selling England

Var: Carlforsska gymnasiet

När: I lördags

Mer läsning

Annons