Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Noomaraton

På lördag har alla blivande och etablerade filmskapare i Västmanland chansen att göra sig ett namn. Det är dags för noomaraton.

Annons
Filmkonsulent Lotta Johansson.

– Vi i Västmanland har varit duktiga i den här tävlingen och vunnit flera gånger, berättar Lotta Johansson på Film i Västmanland som arrangerar tävlingen.

I ett Noomaraton har man 24 timmar på sig att göra en film. Klockan nio på lördag publiceras årets tema för tävlingen. Dessutom ska filmen utspelas på tre platser och tre specifika föremål vara med i filmen. Sedan har filmmakarna 24 timmar på sig att göra ett manus, spela in filmen och klippa den. Sedan ska den publiceras på Youtube.

– Det är inte fråga om att ha den bästa utrustningen, utan det är fråga om att ha den bästa idén och berätta historien på det smartaste sättet, säger Lotta Johansson.

Västmanland har varit med sedan starten av Noomaraton tävlingen. Senast för två år sedan vann Västmanlands bidrag hela tävlingen och det var inte första gången.

– Flera av de som vunnit och haft framskjutna placeringar i tävlingen har filmskapande som yrke i dag, berättar Lotta Johansson som räknar med att Västmanland i år ska bidra med mellan 10 och 15 filmer till tävlingen.

Samtliga Västmanländska bidrag kommer att visas på Elektra på Kulturnatten den 18 september. Vinnaren tillkännages senare på kvällen.

Vinnaren får sedan delta i riksfinalen på Svenska Filminstitutet veckan efter.

Mer läsning

Annons