Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för sommarterrasser

Bistro Grändens krögare hoppas skaka liv i bortglömda Smedjegatan genom att fylla sin nybyggda terrass med festligt nattliv.

Annons
Än är Bistro Grändens nya terrass inte klar, men till helgen öppnar den.

Plötsligt utökas stans nöjesliv med fler nya krogar och uteserveringar. I helgen premiäröppnade Brasserie Stadsparken. Nästa helg är det Bistro Grändens tur att premiäröppna en ny uteservering med egen bar på Smedjegatan.

På fredag och lördag utökas krogens öppettider till klockan 2 och Stockholmsdj:n Ricardo Ferreira kommer att elda på partyt under första premiärkvällen. På lördag underhåller husets dj.

– Ricardo är känd från stockholmsklubbarna och kör blandad musik, sådant som gästerna gillar, säger krögaren Husnu Kartal.

Uteserveringen som byggs klar i veckan rymmer 70-talet platser och ska ramas in av glasväggar.

– Vi vill höja standarden på gatan, som känts lite bortglömd, genom att satsa ordentligt på vår uteservering. Förhoppningsvis satsar kommunen också på gatan, med bättre belysning till vintern, säger Husnu Kartal.

– Så fort det rör sig lite mer i stan tänker vi hålla kvällsöppet längre.

På Bondtorget är terrass- hänget redan i gång. Krogen Bill och Bob satsar på en ny black rock grill- meny på sin verandra då gästerna får en steksten att grilla på.

Global Living satsar på trubadurer lördag eftermiddag.

Mer läsning

Annons