Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför lämnade Ulrika Farmen

Västeråsaren Ulrika Eriksson lämnade dokusåpatävlingen Farmen i Tv4 i tisdagens avsnitt.

Annons
Både bra och dåligt. Ulrika Eriksson överväldigades av hur mycket åsikter folk har om Farmen och dess deltagare. ”Visst sårar det att läsa elaka kommentarer, men jag har också varit med om positiva grejer, att folk som gillar en peppar” säger hon.

– Saknaden efter barnen blev så stor. Att jag dessutom var i en situation med elva personer som jag nog annars inte skulle umgåtts med, gjorde att jag valde att åka hem, säger hon till VLT.

Innan inspelningsperioden hade hon som längst varit ifrån sina barn ett par dagar på sin höjd, berättar hon. I somras var hon borta i tre veckor, och det blev för tufft.

– Jag pratade mycket om barnen, saknade dem och var ledsen i intervjuer som gjordes, men det har inte visats.

Ulrika har nu blandade känslor kring att hon var med i Farmen, något som från början var en dröm som besannades.

-Jag slutade titta på programmet i torsdags för jag tycker att det är en orättvis bild av mig som visas. Det är både det bästa och värsta jag gjort, jag ser tillbaka på det med skräckblandad förtjusning. Vi har haft mycket kul som inte synts i tv, samtidigt var det tufft efter att Jennifer, som jag var tajt med, åkte ur.

Att sköta en gård ihop med ett gäng stadsbor innebar också en press och ständiga diskussioner. I slutet av hennes medverkan var hon den enda med erfarenhet av livet på landet berättar hon. Ulrika är ju uppvuxen på landet och har arbetat med hästar på Irland.

Funderingarna går just nu mycket kring hur programmet klippts, hur hon och andra framställs och vad det kan få för konsekvenser.

– Det kan förstöra ens liv om man framställs man som elak i ett sådant här program, exempelvis om man senare ska söka nytt jobb.

Hon berättar om upplevelsen som tudelad, å ena sidan är det minnena från inspelningen som mestadels är ljusa.

Å andra sidan är det erfarenheten av att programmet började sändas - med allt var det innebar av medial uppmärksamhet och skriverier, samt kommentarer på nätet i olika diskussionsforum.

Hon har tagit illa vid sig av råheten i och mängden av elaka anonyma kommentarer av vanliga tv-tittare i diskussionsforum. Visst hade hon förstått att det kunde bli uppmärksamhet, men hon tycker att det varit överväldigande.

– Jag hade inte tänkt att det skulle bli såhär. Man tänker inte på den mörka sidan i början när det är inspelning och allt är kul. Men äh, jag ser det som en erfarenhet.

Sändningarna av Farmen 2014 började den 13 januari. Det har varit några intensiva veckor i ett rampljus som i vår tid fördelas mellan sociala medier och press. Det verkar inte som Ulrika kommer sakna det.

– Jag tror snart jag blir bortglömd, det kommer hända så mycket annat efter att jag har lämnat Farmen.

Mer läsning

Annons