Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är redo för Guldtuben

Västeråskillarna bakom Youtube-succén DunderHumor kan vinna Sveriges första Youtube-gala Guldtuben.

Annons

Västerås. DunderHumor, som hittills haft över 21 miljon visningar på sina filmade sketcher och tecknade kortfilmer, är nominerade i tre kategorier i första svenska Youtube-galan någonsin som äger rum den 15 april i Stockholm och kallas för Guldtuben. Priser delas ut i elva olika kategorier och DunderHumor från Västerås är nominerade i kategorierna Årets humor, Årets webserie och Årets You- tubeklipp.

– Jättekul eftersom det är tittarna som röstat fram oss. Vi har nu svart på vitt att vi gjort rätt saker när vi jobbade så stenhårt som vi gjorde hela 2013, säger Adrian Tischkewitz.

– Många ögon är riktade på oss nu genom den här galan. Vi vill ju leva på humor och med Youtube öppnas dörrar. Bara i år har vi haft fler möjligheter att tjäna pengar än tidigare, tillägger Adrian.

För att hålla kvar intresset hos tittarna håller humorgänget, som numera krympt till trion Adrian Tischkewitz, dennes bror Walter samt Andreas Grahn, ett ständigt högt produktionstempo.

– Du är aldrig bättre än din senaste video, så det gäller att hela tiden släppa nytt bra material.

Även fotbollstvillingarna Josef och Jakob (SkillTwins) från Västerås är nominerade till Guldtuben i kategorin Årets Stjärnskott.

Mer läsning

Annons