Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De bjuder på småjazzig jul

Det är efterfest på fredag med Sten Stanley. Förra årets 50-årsjubileumskonsert rundas av med Jubileumsjul i Konserthuset.

Annons
Extra festligt.  Ebbe, Sten och Alexander Nilsson (Ebbes son) firar Lucia med konsert i Västerås. De har engagerat ett luciatåg från Fryxellska skolan som inleder konserten.Foto: Stefan Johansson

– De flesta tar fram och pyntar med samma grejer varje år inför julen. Det är lite samma sak med musiken, berättar Sten Nilsson, sångare och saxofonist.

Hans egna julfavoriter är bland andra ”Låt mig få tända ett ljus” och ”I vår vackra vintervärld”, som Sten Stanley gör i en ”småjazzig”-version.

Det blir förstås mycket julmusik, men också gamla klassiker från bandets 51-åriga karriär. Julkonserten är lite av en eftersläckare till den stora jubileumsturnén förra året, delar av upplägget därifrån består i jul.

Fredag är luciadagen och det kommer inte att passera obemärkt.

– Det blir lite extra festligt. Konserten börjar med ett lussetåg, Jag tycker att det skapar en skön känsla för kvällen, säger Sten Nilsson, sångare och saxofonist.

Han ser fram emot att åter stå på Konserthusets scen.

– Det är en underbar plats. Jag tycker att man får en så fin kontakt med publiken här.

Småningom stundar julledighet också för Sten Stanley.

– Så många julkonserter hinner jag inte med före jul. Men vi har som tradition på julafton att gå på julbön och då blir det musik, säger Sten Nilsson.

Mer läsning

Annons