Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spelar in video i Vasaparken

Elektroniska duon Modual Project spelar in musikvideo i Vasaparken, ramar in musiken med brittiska dansgolv och siktar på att ständigt förändras.

Annons
PÅ GÅNG. MIKEAL SJÖBERG OCH OLLE THULIN I MODULAR PROJECT SPELAR IN SIN MUSIKVIDEO I HEMSTADEN VÄSTERÅS.

– Vi vill alltid göra musik som vi aldrig har hört förut, säger bandets ena halva, tillika låtskrivare, Mikael Sjöberg. Och det är en utmaning. Det är svårt att våga, att inte bara hålla sig till det man redan kan.

Den föränderliga duo som är Modual Project har existerat sedan hösten 2010. Mikael och kompanjonen Olle Thulin kände varandra sedan tidigare, från olika band och andra musikaliska sammanhang i den gemensamma hemstaden Västerås, men det var inte förrän Olle behövde en sångare till en avslutningskonsert i Stockholm som halvorna fogades samman. Ett par låtar skapades, lades upp på Soundcloud efter uppmuntran från vänner och lockade snart till sig det estländska skivbolag som skulle komma att ge ut bandets två första EP:s.

Trots att deras strävan är att ständigt ändra stil och skapa nytt ramas Modual Projects musik alltid in av elektronisk pop med influenser från Storbritanniens pulserande

dupstep- och drum’n’bass-scener. ”Popstep”, säger Mikael när han måste sätta etikett.

Sin tredje EP valde duon att släppa på egen hand. Dels för att de gärna erbjuder sin musik gratis, dels för att de ville vidga vyerna från Estland, där de har sin största fanbase.

Uppmärksamhet i Sverige står näst på tur, trots att ingen av killarna skulle kalla sig för marknadsföringsproffs.

Duon har inga planer på att ge ut ett debutalbum; de släpper hellre sin musik kontinuerligt än samlar låtar på hög.

– Vi fokuserar på att producera ny och bra musik. Vi jagar inte skivbolag. I dag är det faktiskt möjligt att göra allt själva, förklarar Mikael och slår ett slag för DIY-kulturen.

När låten Dying breed från senaste EP:n Choose your confusion ska föräras med en musikvideo väljer duon att spela in den i Västerås, under avslappnade former. Det blir en filmad fest i Vasaparken på lördag.

– Låten handlar om Västerås så vi kom på idén att spela in videon med ett gäng sköna västeråsare i hemstaden. Vi vill inte stå i fokus – det får folket göra. Vi tar med oss gitarrer och trummor och hoppas på bra stämning. Det är bara att komma förbi!

Mer läsning

Annons