Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spelar normkritisk dödsmetall

Västeråsbandet GrandExit har signat med belgiskt skivbolag och släpper sitt fjärde studioalbum inom kort. På lördagen spelar de på Sigurdsgatan 25 med Evocation.
”Vill man se levande musik på en riktig rockscen ska man definitivt ta sig dit”, säger GrandExits sångare Dano Wahlström.

Annons
Skivaktuella. Västeråsarna GrandExit spelar musik som en motpol till det felaktiga i samhället.

Dödsmetall kan låta skrämmande, men alla band har inte låtar om krig och död. Det är Västeråsbandet GrandExit ett levande exempel på. Sångaren och textförfattaren Dano Wahlström beskriver bandets musik som bred och stundtals fiktionell.

– Jag skriver både samhällskritiska och fictionbaserade texter, säger han.

Inspirationskällorna i bandet är många vilket har skapat ett brett sound. Det viktigaste för Dano är att lyssnaren får en upplevelse utöver det vanliga.

– Vi är inte ett sådant där band som prackar på publiken våra åsikter. Det handlar mer om att få dem att tänka efter själva, säger han.

– Det finns fler vägar att gå än de som är utstakade av samhällsnormerna.

Gruppen har spelat tillsammans i tolv år och det har blivit många konserter och studioinspelningar sedan starten. Tre fullängdsalbum är redan släppta och ett fjärde väntas inom kort. The Dead Justifies The Means lanseras både fysiskt och digitalt i höst via belgiska skivbolaget UltimHate Records och Dano Wahlström är taggad inför framtiden.

– Vi har jobbat på plattan i över ett år.

Nu väntar alltså lördagens spelning på Sigurdsgatan 25. Frontmannen hoppas på mycket folk och utlovar låtmaterial från nya skivan.

– Musik får en annan energi live. Det går inte att återskapa i studion, avslutar han.

Annons