Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Designer ställer ut i Västerås- politikerna oeniga om avgift

Modeskaparen Lars Wallin är känd för sina många klänningar till prinsessorna Victoria och Madeleine. Nu planeras för en utställning i hans forna hemstad – Västerås.

Annons
Lars Wallin har själv valt vilka kläder som ska visas i utställningen. ”Det har varit svårt att välja vad som ska vara med, men jag kallar det Fashion stories eftersom varje klänning jag valt ut har något att berätta” förklarade han för VLT i början av april.

Det är Västerås konstmuseum som till hösten vill ta hit Lars Wallins utställning Fashion stories, som för närvarande visas på Waldemarsudde i Stockholm.

Lars Wallin räknas som Sveriges kanske främsta couturedesigner och firar i år 20 år som modeskapare. Han föddes 1966 och växte upp i Västerås.

Utställningen på Västerås konstmuseum planeras att pågå mellan oktober 2011 och januari 2012.

Museet har beviljats 200 000 kronor i extra bidrag från Västerås stad för att kunna visa Fashion stores. Därtill hoppas museet på näringslivssponsring.

Ursprungligen ville museet ta en entréavgift av besökarna för att kunna finansiera utställningen. Detta satte dock den politiska majoriteten i Västerås stads kultur-, idrotts- och fritidsnämnd stopp för. Den borgerliga Västeråsalliansen reserverade sig emellertid och tyckte att museet skulle få ta betalt.

Mer läsning

Annons