Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dessa blir nya skådisar på teatern

En har gjort film med Bo Widerberg. En annan har varit trummis i The Ark. Nu är Teater Västmanlands nya ensemble klar.

Annons
Ossi Niskala

Teater Västmanland anställer sju nya skådespelare som från i höst ska stå på scen i teaterns uppsättningar, tillsammans med de som finns kvar från den gamla ensemblen. De nyanställda knyts med tvååriga kontrakt och alla medverkar vid höstens stora - men ännu hemliga - premiär den 15 september.

Över 600 sökande anmälde sitt intresse för tjänsterna och det har var en svår uppgift att välja, tycker teaterchefen Kajsa Giertz. Men hon var klar över vad hon sökte efter.

- Jag vill ha folk som är öppna för det gränsöverskidande, en teater där både bilden, texten, rörelsen och musik är en del av berättandet.

De sju som nu knyts till Teater Västmanland är:

Jesper Feldt, skådespelare som bland annat arbetat på Uppsala Stadsteater, Turteatern och Romateatern..

Karin Huldt, skådespelare med erfarenhet från Dramaten och Malmö stadsteater. Som tonåring var hon med i Bo Widerbergs film Lust och fägring stor.

Sandra Medina, skådespelare/dansare som bland annat jobbat för Teater Tribunalen och med den egna gruppen Bastardproduktion.

Bashkim Neziraj, skådespelare som jobbat vid Stockholms stadsteater, just nu aktuell i pjäsen Kort möte.

Ossi Niskala, dansare och skådespelare och utbildad mimare. Under våren medverkar han i Kajsa Giertz Dramatenföreställning Säg att du är hungrig.

Martin Rosengardten, regissör och skådespelare med bakgrund från Stockholms stadsteater och Teater Galeasen. Var under en period trummis i The Ark.

Ulla Tylén, skådespelare med lång bana vid bland annat Malmö Dramatiska teater och Riksteatern.

Mer läsning

Annons