Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldkvarn lyser upp konserthuset

Eldkvarn gillar att spela tidigt på kvällen. I kväll kommer de till Konserthuset.

Annons
Norrköpings finest. Eldkvarn besöker Västerås i kväll. Från vänster: Carl ”Carla” Jonsson, Tony Thorén, Werner Modiggård, Claes von Heijne och Per ”Plura” Jonsson.

Den senaste studioskivan, Hunger Hotell, har fått några år på nacken och Eldkvarn har valt att spela fler äldre låtar på den här turnén.

– Det blir en ganska blandad kompott, säger sångaren och gitarristen Carl ”Carla” Jonsson.

De har spelat i Västerås konserthus förut och ser fram emot konserten.

– Förr gillade man bättre att spela på rockklubbar. Men den senaste tiden har vi ju spelat rätt mycket i kyrkor, så vi har vant oss att spela inför en sittande publik. I ett konserthus kan man ju också göra mycket mer med ljuset.

En annan fördel, enligt Jonsson, är att artister uppträder tidigare på kvällen i ett konserthus jämfört med en rockklubb.

– Jag har pratat med många musiker som börjar bli lite äldre och alla gillar att spela tidigt. Man är inte lika sliten och publiken har inte hunnit förfriska sig lika mycket.

Den senaste tiden har Plura Jonsson, Carla Jonssons bror och bandets förgrundsgestalt, fått mycket uppmärksamhet i medierna. Det har handlar om kokböcker, matprogram och nu senast tv-programmet Så mycket bättre.

Men lika mycket har det handlat om domen till tre månaders fängelse för narkotikainnehav.

– Det där var ingen rolig grej. Vi får försöka lägga det bakom oss och gå vidare, säger Carla Jonsson.

Mer läsning

Annons