Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En afton för amatörer

Musiketablissemanget bjuder in västeråsare till audition för en unik Galakonsert.

Annons

Med ett unikt projekt ska amatörmusiker fångas upp i en kör och orkester som tillsammans, den 17 februari, kommer att uppträda vid en galakonsert i Konserthuset. Men först väntar audition.

- Det är första gången vi samarbetar så det är jättespännande, säger Ulla Arvidsson, strateg vid Kultur-, idrotts- och fritidsnämndens stab.

Runt bordet i foajén i Västerås Konserthus har hon samlats med sina samarbetspartners.

Här finns avdelningschef Staffan Sandström och konstnärlig ledare Lena Hellström-Färnlöf - båda från avdelningen för musik vid Mälardalens högskola. Men även Kella Næslund, producent vid Västerås Konserthus/Västmanlandsmusiken och Mats Widelund, rektor/enhetschef på Kulturskolan.

Tillsammans startade de i mars ett unikt samarbete - de ska skapa en galakonsert med amatörmusiker.

De efterlyser nu västeråsare som sjunger eller spelar ett instrument på god nivå och oavsett ålder, att anmäla sitt intresse senast den 15 oktober. Audition kommer sedan att ske i högskolans lokaler på Västerås Slott i slutet av november.

De uttagna kommer, tillsammans med studenter från Kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola och musiklärare från Västerås Kulturskola och under ledning av dirigenten Jonas Dominique, att repetera vid fem tillfällen innan galakonserten.

Mälardalens högskola anordnar också i anslutning en kurs i sång och körövning. Med projektet vill man fånga upp goda amatörmusiker.

- Vi såg att det fanns ett behov av orkester och kör på den här nivån, säger Ulla.

Galakonsertens musik kommer att sträcka sig från Antonín Dvorak till Kristina från Duvemåla.

MOA THORSSELL

Mer läsning

Annons