Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av årets bästa på Sigurdsgatan

Mellan Sigurdsgatan 25:s toalett och garderob trängdes förväntansfulla besökare i lördags för att bli insläppta i konsertlokalen.

Annons

När dörrarna väl öppnats och man kunde släppa tanken på att behöva brinna inne på grund av af Ugglas genombrott i Melodifestivalen kändes kvällen genast mycket bättre.

Framför scenen står avdukade julbord vilket gör att de som tidigare fått armbåga sig fram i korridoren trängs vidare i en halvmåne bakom de sittande gästerna.

Det begränsade utrymmet verkar dock inte störa någon. Från det att bandet kliver på scenen till att de lämnar den en och en halv timme senare visar publiken sin uppskattning genom skratt, sång och dans.

Och visst är det mindre pinsamt att ta några danssteg när Caroline Af Ugglas spelningen igenom dansar som om hon försöker framkalla regn på Woodstock.

Rörelsemönstret i övrigt är positivt nog inget som skulle falla en Idol-jury på läppen. Af Ugglas rör sig pojkaktigt över scenen i platåskor och en orange klänning som tejpats fast för att undvika att göra en Janet Jackson.

Med hennes oerhörda energi, seniga armar och spasmfyllda dans är det stundtals som att titta på Iggy Pop iförd klänning.

Mellan låtarna viskas publikens gemensamma mantra Snälla, snälla men det visar sig vara resan som är spelningens mål.

Med egna låtar, svenska tolkningar av klassiker som Joplins Piece of my heart och den av publiken efterlängtade hiten (som klokt nog kommer först som extranummer) gör Caroline af Ugglas ett av årets bästa framträdanden på Sigurdsgatan 25.

Mer läsning

Annons