Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bluesveteran tar ton

Intresset för blues har aldrig varit större än nu, tycker Sven Zetterberg som på lördag uppträder på Jazzens ­Museum i Strömsholm.

Annons

Sven Zetterberg hör till de verkliga bluesveteranerna i Sverige.

– Jag började spela munspel när jag var tolv år. Det var 1964.

Ett par år senare var han med och bildade sitt första band som förvisso också ägnade sig rätt mycket åt den tidens popmusik.

Men bluesen har gått som en röd tråd under artistkarriären och i dag märker han att intresset är stort hos många yngre musiker.

– En del gillar att köra soulinfluerat och andra är mer rockinfluerade, men bluesen i sig har aldrig varit starkare än vad den är nu i Sverige.

Han tror att internet är en del av förklaringen. Via Spotify och andra tjänster kan den intresserade hitta massvis med musik av gamla blueslegendarer, som sällan hörs i Sveriges Radio.

Lördagens konsert innehåller en blandning av eget material och covers. Sven Zetterberg, som tidigare i år upplöste sitt eget band, spelar denna gång med en konstellation musiker som går under namnet The Rockarounds. Där ingår trummisen Ingemar Dunker, som länge spelat med Ulf Lundell och Roffe Wikström, Tommy Cassemar, basist och känd från Electric Banana Band, den unge pianisten Calle Brickman samt denna gång även saxofonisten Tommy Holmström.

Mer läsning

Annons