Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En bombastisk låt med en ganska mörk historia”

Carolina Wallin Pérez frälste Sverige med sina tolkningar av Kent. Nu är hon redo att möta en gigantisk publik i tredje delfinalen, då hon sjunger Västeråsbidraget Sanningen.

Annons
Framför Sanningen. ”Först när jag står och sjunger kommer känslorna att släppa. Innan kommer jag att vara mer fokuserad än någonsin.”

29-åriga Carolina Pérez Wallin kommer från Mellerud men bor numera i Stockholm. När jag når henne på telefon har hon en lite lugnare dag i den annars så fartfulla Melodifestivalkarusellen.

Carolina berättar att hon sysslat med musik i hela sitt liv och att hon alltid haft siktet på att bli just sångerska.

– Jag har alltid varit ute och spelat väldigt mycket live och sjungit mycket jazz. Alla musikutbildningar har varit jazz också.

Hon berättar att jazzen dök upp i hennes liv först när hon flyttade till Karlstad för att gå på gymnasiet.

– Ärligt talat hade jag aldrig hört talas om jazz tidigare. Så instängd var jag, säger hon och skrattar.

Jazzen var som en spännande ny värld att utforska, med mycket improvisation.

– Det var utmanande musik, på ett roligt sätt.

I januari förra året släppte Carolina sitt debut-album Pärlor och svin, som är en avskalad och jazzigare version av bandet Kents låtar. Efter melodifestivalen tänker hon dock ta steget ut och släppa en platta med egenskrivet material. Vilket betyder att hon förutom förberedelserna inför melodifestivalen är inne i ett intensivt slutarbete med den egna plattan.

– Man kommer att känna igen mig. Men det är lite poppigare och lite gladare. Och det blir förstås annorlunda eftersom det är jag som skrivit texterna och låtarna.

Carolina skriver på både engelska och svenska, men har valt att göra sin första egenskrivna skiva på modersmålet, eftersom det blir mer naket.

– Det var jättekul med förra skivan och jag har njutit av att spela den ute. Men det ska också bli väldigt roligt att visa vem jag är, eftersom jag skrivit musik länge.

En av konkurrenterna i delfinalen på lördagen är västeråsaren Mattias Andréasson, som det visar sig att Carolina känner. De läste ihop på Musikhögskolan i Stockholm.

Vad tror du om Mattias som konkurrent?

– Det blir svårt alltså. Mattias är ju svinbra! Jag har inte hört hans låt, men jag vet ju hur han sjunger och tycker att han är grym.

Låten Sanningen, som är skriven av västeråsarna Michael Clauss och Martin Bjelke, beskriver Carolina som en bombastisk låt med en ganska mörk historia – lite reflekterande över livets val och dess konsekvenser. Hon har själv varit med och skrivit om den en del, för att göra den till sin egen.

Hur känner du inför lördagens framträdande?

– Det ska bli jätteroligt, men också lite pirrigt. Jag hörde från någon person att hela den här veckan är som ett enda stort bar-kalas, fast för vuxna. Det låter ju lovande.

Mer läsning

Annons