Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En enastående estradör bjuder upp

Fracken, sången och tajmingen sitter som ett smäck. Men Dorsins humorkonsert är seg i starten.

Annons
Nationalromantik. Henrik Dorsin bjöd mest på snäll humor men Sverigedemokraterna fick sig en känga, följt av ett dragspelsrap.

konsert. Senast jag såg Henrik Dorsin live på scenen var 2008 på turnéföreställningen Godkänd Kvalitetsunderhållning.

Västerås Konserthus var inte ens halvfullt, jag minns att ett par smet i pausen och att jag tyckte det var lite genant att det ekade i salen när jag gapflabbade.

Jag var, konstigt nog, en av de få som hade roligt.

Men sedan dess har Henrik Dorsin blivit Solsidan-Ove med hela Svenska folket, en av landets favoritkomiker.

Och det märktes i går kväll – nu var Konserthuset fullsatt ända upp på balkongen.

Frackklädda Dorsins första akt har en klassisk inramning med operaarior som fått nya finurliga texter om finkultur, energitjuvar och att svenska komiker är svin.

Och vilka fantastiska texter det är! Det gäller att koncentrera sig för att hänga med den uthålliga Dorsin i alla hans berättelser och vändningar. Skickligt och trevligt, men ingen skrattfest. Det är inte förrän i andra akten som publiken får kikna i skratt. Dorsin har bytt om till blågult och den duktiga orkestern har på sig folkdräkt. Det är dags för nationalromantik och vi bjuds på bland annat dragspelskompad rap, smakprov från Dramaten med hjälp av statister från publiken samt en briljant partiledardebatt.

Den här föreställningskvällen har jag inte garvat lika högt som jag gjorde för sex år sedan, men nu har jag i alla fall haft sällskap när jag skrattar.

Det är en enastående estradör som Dorsin värd.

Vad: Henrik Dorsin – Näkter- galen från Holavedsvägen. Var: Konserthusets stora sal. När: I går kväll

Henrik Dorsin har blivit en favorit för många sedan rollen som Ove Sundberg i humor-serien Solsidan.
För få höjdpunkter. Henrik Dorsin och musikerna i Den vedervärdiga orkestern från Hoting gästade Konserthuset i går kväll med humorkonserten Näktergalen från Holavedsvägen. Den första akten bjöd på imponerande texter och musik men för få skratt, tycker VLT:s recensent.

Mer läsning

Annons