Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fläkt från 60-talet

Omkring 150 personer sökte sig till Elba i helgen för att lyssna till Jasmine Kara, soulpop-rösten från Örebro, känd från Körslaget i tv.

Annons

Kvällen har en fläkt av 1960-talet med Supremesstänk och trombonblås i soundet. Jasmin Karas soulpop-röst håller sig kvar uppe på Elbas bergsknalle, blåser inte bort av de kyliga sjövindarna. Men det är ett bra tryck från scenen; dansgolvet vibrerar under spegelbollen.

I dessa prismor syns bandet och dansparen i publiken. Musiken når in i hjärtat och den bitterljuva melankolin gör omväxlande ont och skönt, som ett hårt lindat plåster. Örebrosångerskans röst innehåller svärta, djup och minnet av sårande ord.

Att lämna kärleken innan kärleken lämnar dig. I Try my love again och Aint no more room har den tagit slut, eller för åtminstone tillfället gjort sitt jobb. Hjärtat är överbefolkat. Eller är bara dörren försedd med kodlås?

Tillsammans med duktiga kostymbandet Ramsells bjuder Jasmine Kara på en spelning med värme och kärlek. Förunderligt att hon är så liten, lätt som en våffla, och ändå har så mycket bluestyngd i röst och uttryck. En rastlöst rasande energi som skickar ekon över balkongräcket vid Elbas terrass och landar någonstans bland de dunkelgröna snåren vid Kärleksstigen nedanför.

Kvällen har tidigare innehållit Governor Andy och Micke ”Syd” Andersson, före detta trummis i Gyllene Tider – reggaegung och svensk försommarpop med tuggummismak om vartannat inför en publik på omkring 150 personer. Inte direkt vad jag kallar ett böljande publikhav, men applåderna överröstar i alla fall vågornas väsningar nere i vassen.

Jasmin Kara

Var: På Elba

När: I lördags

Mer läsning

Annons