Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kväll med gamla godingar

De gamla godingarna var många i Västerås konserthus på tisdagskvällen, både i salongen och på scenen. Storbandsälskarna ropade av fascination inför The World Famous Glenn Miller Orchestra.

Annons

Att ett svenskt band är licensierat som Glenn Millerorkester är inte dåligt.

Men kapellmästaren och trombonisten Jan Slottenäs garanterar det rätta ljudet. Han är bara 40 år men har en 25-årig ledarerfarenhet av storband med Glenn Miller som ledstjärna. Nu, när han sedan ett halvår tillbaka anför Glenn Miller Orchestra, är det med rätt att turnera i hela Norden.

Slottenäs, slätkammad och med lång, dubbelknäppt kavaj, som tagen ur en svartvit 40-talsfilm, har fått med sig flera av sina musiker till den nya orkestern.

Erfarenheten märks på instrumentrörelser, scenförflyttningar, solospel, självklara insatser från kompetenta musiker och estradörer.

I decemberturnén avlöser jularrangemangen varandra. Där är Jingle Bells, White Christmas och Let it snow. Förförande vacker är Adams julsång med en trumpetsolist som jag tror heter Mårten Lundgren. Tyvärr delades inga program ut i går så det var svårt att uppfatta namnen på blåssolisterna.

Den skicklige slagverkaren heter i alla fall Mikel Ulfberg, de stilriktiga sångsolisterna Samuela Burenstrand och Jens Berggren och manskvartetten med de snygga stämmorna Moonlight Serenades.

Musiktitlarna behöver inte presenteras. Det mesta är klassiska låtar som publiken ”spisade” i ungdomen.

In the Mood finns där. Och Chattanooga choo choo bjuder på den bokstavliga nostalgitrippen.

Mer läsning

Annons