Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ovanligt jazzig fredag den 13:e

Jazz i sommarkväll blir det på Öster Mälarstrands krog på fredag kväll. – Vi får hålla tummarna för toppenväder så folk kan sitta ute på bryggan, säger Tanja Hörnicke, hovmästare.

Annons
Jan Allan.

I övermorgon är det fredag den 13, men den inte alltför skrockfulle, jazzintresserade eller bara matglada kan gladeligen bege sig till Öster Mälarstrands krog för att lyssna till och se Jan Allan/Jonas Jonassons kvintett jazza loss.

I gänget ingår även Kjell Öhman, Jocke Ekberg och Hans Backenroth. Den sistnämnde har genom åren spelat med både Monica Zetterlund, Lill Lindfors, Rebecka Törnqvist och Kalle Moraeus.

– Vi har fått äran att ordna en jazzkväll med några från Sveriges jazzelit genom tiderna. Basisten Hans Backenroth har spelat med de riktigt stora artisterna, så det är lite kul, säger Tanja Hörnicke.

Krogens stora brygga rymmer 150 personer och denna kväll vankas en speciellt jazzig meny.

– Vi kommer att servera hamburgare, räkmackor, och lite lättare tilltugg för att gästerna ska kunna sitta och njuta och lyssna i stället för att koncentrera sig på en trerätters meny, berättar Tanja Hörnicke.

Sommaren bjuder på mer musik på bryggan, den 28 juni kommer påpassligt de lokala förmågorna i Junibröder förbi för att ordna releasefest för nya plattan och i slutet av juli står Cornelishyllning med Visfabriken på schemat.

Mer läsning

Annons