Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-västeråsare till Melodifestivalen - för Malta

Sångerskan har haft en svår resa tillbaka efter sjukdomen

Annons

2007 vann hon Idol under namnet Marie Picasso.

Två år senare drabbades den Västeråsfödda sångerskan av en hjärntumör som förändrade hennes liv och som fortfarande påverkar henne. Efter tumören bytte hon namn till Shanta Liora.

- Man tycker att det går framåt, sen tar man ett steg tillbaka. Jag kämpar och kommer längre och längre, men det tar nog några år till innan jag kommer känna att jag är helt bra. Det är en lång resa, men jag är envis som synden, säger hon till Aftonbladet om sitt hälsotillstånd.

Nu är det klart att Shanti Liora kommer att tävla i Melodifestivalen. Men inte som sångerska i Sverige utan som låtskrivare till låten "Alive" på Malta under helgen 22 till 23 januari.

- Den handlar om min resa, men förhoppningsvis kan många ta till sig låten och hämta styrka från den. Texten handlar om att vara en fighter. Jag vill att folk ska känna att ”jag är en survivor”, oavsett om det handlar om heartbreak eller sjukdom, eller dödsfall. Vi har ju alla våra prövningar i livet, säger Shanti Liora till Aftonbladet.

Låten kommer att sjungas av sångerskan Jasmine Abela och det var enligt Shanti Liora aldrig aktuellt att hon skulle sjunga den själv. Hon berättar för Aftonbladet att hon förhandlar med några skivbolag.

- Jag har släppt några låtar utan skivbolag, mest för min egen skull, för att känna att jag gör något kreativt och försöker få tillbaka mitt liv. Men nu ser det ut som att jag kommer signa med ett skivbolag i januari. Då blir det mer på allvar. Jag är tacksam för att de förstår min situation och stödjer mig i min resa tillbaka, säger hon.

Mer läsning

Annons