Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Fan vad det blev mycket sex i den här föreställningen”

Raw ska vara lite tuffare, lite elakare. Det var det i viss mån i går kväll. Men framför allt var det väldigt mycket under bältet.

Annons
Mannen bakom Raw. Mårten Andersson startade Raw och är den som driver klubben. I går dök han upp mest som mellanakt men var trots det en stor del av behållningen.Foto: Margareta Andersson

– Fan vad det blev mycket sex i den här föreställningen. Det var ju inte riktigt meningen, konstaterade Raws upphovsman Mårten Andersson mot slutet av föreställningen.

Men publiken verkade inte misstycka. Tvärtom. Sexskämt går hem i Västerås och det med besked.

Raws superturné som gästade Västerås konserthus i går kväll var uppdelad i fyra akter, med Mårten Andersson själv som presentatör och mellanakt. Känns lite synd att få se honom så lite, särskilt som det var han som var den största behållningen i föreställningens första del.

Man kan bearbeta sina spritproblem på många sätt, men ska man göra det från scenen gäller det att ha en viss finess. Mårten Andersson klarar det bra, även om det vävs in en del lätt överflödiga sexskämt emellanåt.

Kristoffer Appelquist – årets bästa manliga komiker – inledde och det kändes som en bra uppvärmning. Han interagerade med publiken och excellerade i dialekter. Rev ner några gapskratt med skämt om uppväxten i Malmö och fick åhörarna att känna sig upprymt välkomna.

Kvällens mest samhällskritiske var Reginald D Hunter från USA. Hans sätt att beskriva den konservativa kristna högern var obetalbar. Det är fler än han som inte får ihop logiken med att ett foster är heligt så länge det finns i mammans mage, men så fort det kommer ut och växer upp är det inte mer heligt än att staten kan ta dess liv eller lära det att döda andra människor...

Under andra akten höjdes tempot något när Marika Carlsson klev in och körde järnet. Lätt överladdad, som hon själv uttryckte det, drev hon stenhårt med allt och alla som enligt henne är ”helt jävla dumma i hela huvudet”.

JK-anmälan mot namnet på hennes enmansföreställning En negers uppväxt kom naturligtvis upp.

– Namnet är hets mot folkgrupp. Kan ni fatta det??? Haha. Tydligen går jag runt och hetsar mot mig själv – hela tiden, avfärdade den etiopienfödda komikern anmälan.

När Axis of awesome klev upp på scen kändes det lite som att det var vad de flesta hade väntat på. Jublet lyfte nästan taket bara trion från Australien visade sig. Deras drift med musikvärlden är underbart befriande och för er som har missat deras 4 accord song, som de är mest kända för, kan jag bara rekommendera att gå in på Youtube och kolla. 7,8 miljoner visningar på musikvideon från förra året kan inte ha fel.

Mer läsning

Annons