Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte gången - Jill!

När någon gör samma sak fem gånger i rad brukar det uppfattas som tjatigt men när Jill Johnsons unplugged turné för femte gången gillt landade i Västerås fylldes Konserthuset till brädden.

Annons
Fullsatt - igen. Jill Johnson är en artist som inte har några svårigheter att fylla Konserthuset i Västerås varenda gång hon är här.

Iförd zebrarandig klänning och omgiven av åtta musiker med halv musikaffär i släptåg inleds kvällen med Dolly Partons Here you come again som snyggt glider över i nästa låt.

Kvällen är enligt Jill själv en hommage till hennes egna favoriter som till stor del härstammar från countrymeckat Nashville, men då och då tittar låtar av legender som Bob Dylan och Rolling Stones fram i countrydimman. Med tillrop som ”oh yeah” och ”hey” adderat med banjo och munspel får publiken dock mest country för sina daler.

När just banjo och munspel ljuder loss i Emmylou Harris Rhythm guitar blir spelningen så mycket country att det känns som att man sitter i en kanot i "Den sista färden" alltså "Deliverance".

Publiken skriker visserligen inte som en gris men när kontrabas och trummor låter övriga instrument stå tillbaka bjuder det i alla fall in publiken till att klappa med i låtarna. När Jill senare lämnar scenen för att återkomma och framföra ett extranummer avlöser de stående ovationerna och kamerablixtarna varandra.

Mellan kvällens framföranden är Jill Johnson lika kvick, klämkäck och putslustig som Dolly själv och när Jolene framförs känns det nästan för perfekt och allvarligt.

Vem? Var? När?

Mer läsning

Annons