Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotoklubben Aros firar 60 år

Hon pratar hänförd om att ”skapa” en blomma. Genom att själv bestämma skärpedjup. Eller att vända objektivet bak och fram – och hitta en helt ny värld!

Annons

Eva Lind har alltid kameran med sig. Hon ser ett par på en bänk - måste stanna! Eller en bild i backspegeln – måste stanna! Hon går med nosen i backen och upptäcker en blomma i gräset, stor som en knappnål.

Så fungerar en hängiven amatörfotograf. Eva Lind är en av de nyaste medlemmarna i Fotoklubben Aros i Västerås. Magdalena Holm Kettu, som älskar att fotografera människor, har varit med i fem år. Klubben är betydligt äldre. I år fyller Fotoklubben Aros 60 år.

– Den bildades 1954 på Anderssons Konditori i Västerås som en utbrytare ur Västerås Fotoklubb, säger nuvarande ordförande Staffan Ellqvist, själv medlem sedan 1980-talet. Då var de fem, i dag är de 60 medlemmar.

VLT hittar dem i deras lilla källarlokal på Haga i Västerås där de möts ett par gånger i månaden. Men medlemmarna ses ännu oftare på Facebook där de för livliga bilddiskussioner. Utöver det gör de fotoutflykter, deltar i fototävlingar, arrangerar workshops, utställningar.

I morgon, 8 juni, är det dags för den återkommande ”Digitala minimaran” där det gäller att på begränsad tid ta bilder med olika teman.

– I och med att det har blivit lättare att fotografera och att få en hyfsad bild har intresset för foto ökat, säger Staffan Ellqvist som hoppas att flera ska söka sig till hobbyfotograferandet. Klubben tar gärna emot nya medlemmar.

Här visar VLT ett smakprov av bilder som medlemmar i Fotoklubben Aros har tagit.

Eva Lind och Staffan Ellqvist.

Mer läsning

Annons