Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Bermuda till Pluto

Över en sprakig telefonlinje, på en turnébuss till Oslo, berättar reggae- dancehall-artisten Collie Buddz om uppväxten på Bermuda, varför han gillar Skandinavien bäst i Europa och om sitt femåriga skivprojekt.

Annons

Collie, som är det hans mamma alltid kallat honom, är den 30-årige Bermudasonen som nått internationell framgång med reggae-dancehall-hits som Come around, Mamacita och nu senast sommardoftande I feel so good. Det självbetitlade debutalbumet som lanserade 2007 har hållt honom kvar i turnébussen.

– Jag har inte ens släppt ett andra album. Det är ganska otroligt, säger han.

Han befinner sig just nu på sommarturné

i Europa. Hit har musiken fört honom många gånger och likaså till Skandinavien.

– Det är definitivt en av mina favoritplatser i Europa. Här är det lite mer engelska, kvinnor är vackra och maten är toppen.

Han spenderar mycket av sin tid på turné, något han uppskattar mer idag än under början av karriären när publiken inte riktigt kände till honom.

– Men jag är fortfarande inte var jag vill vara, säger han.

Collie Buddz växte upp på exotiska Bermuda och när han inte turnerar är han baserad på hemön. Han upplever att Bermudasborna är stolta över hans framgång.

– Jag försöker göra dem stolta också. Det är ganska otroligt att komma från en så liten plats och att nå så pass långt i den här branschen.

Musiken är en blandning dancehall och karibiska toner med reggae som tydlig bas.

– Jag växte upp med den musiken på Bermuda, den är stor här och var överallt.

Collie Buddz andra album kommer troligtvis under slutet av året, ett projekt han arbetat på i fem år med ”snabb, sakta, djup och rolig musik” – ”en trevlig mix av allt” som han själv uttrycker det.

– Jag älskar musik och spelar in mer för min egen skull, jag bara älskar att skapa.

Samarbetet med kompande The New Kingston Band är mångårigt och inför torsdagens spelning utlovar Collie Buddz mycket energi.

– Kontakten på scen är fantastisk. De måste komma ut, uppmanar han västeråsborna.

MOA THORSSELL

Mer läsning

Annons