Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från garaget till scenen

På fredagskvällen invigdes Nordiska Gårdsbandsfestivalen, ett evenemang som ger chansen till begåvade och modiga ungdomsband att ta steget från tonårsrummet och källaren till stora scenen och rampljuset.

Annons
Långvägare. Det

Vare sig man gillar att hoppa okontrollerat till metalcore, mysa till tonerna av en gitarrplingande singer-songwriter eller vicka på höfterna till rytmisk funk, så fanns det något för alla under festivalens första dag. Hela 53 olika band från hela Norden har nämligen begett sig till Västerås och Växhuset för att delta i helgens evenemang.

– Jag tycker att det är jättebra att något sådant här anordnas i Västerås, det finns alldeles för lite att göra under helgerna för oss som inte fyllt 18, säger 15-åriga Johanna Kleppe som var där tillsammans med vännen Maria Östgren, även hon 15 år.

– Vi är här för att lyssna på bra musik, träffa trevligt folk och kanske till och med sjunga själva på ”Open Mic”-scenen, säger Maria.

Open Mic-scenen är en av fyra scener där vem som helst, helt oanmäld, har chansen att kliva in i rampljuset och sjunga några låtar. Scenen är uppställd i ett mysigt litet rum med levande ljus, soffor och en kafeteria. En stor kontrast till de två huvudscenerna där fartfyllda punk, indie-rock, metal, post-hardcore och pop- konserter varvar varandra.

Lördagskvällens spelningar har samma blandning av stilar och genrer som fredagens.

Mer läsning

Annons