Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frank utvidgar – öppnar hattfabrik

Krögarna bakom Frank och The Circus siktar på titeln som Västerås krogkungar. Om allt går som de vill öppnar snart Nya Hattfabriken och Kajplats 9.

Annons
Restaurang Frank i Västerås.

Plasten täcker fortfarande det gula huset på Kungsgatan som eldhärjades i april. Renovering pågår. Men om någon vecka får de tillgång till huset berättar Peter Sandberg, en av ägarna till Frank och The Circus. Då kan de börja bygga på senaste tillskottet i verksamheten – Hattfabriken.

– Vi har kopplat in Västeråshistorikern Anders Lif på det här. Vi ska bygga som en verksamhet i två våningar med klassisk matlagning på bottenvåningen – allt som Thore Vretman en gång i tiden tog fram. Klassiska rätter som vi tycker saknas i Västerås, säger Peter Sandberg.

På ovanvåningen finns tankar om en liten partybar. Om allt går vägen hoppas de öppna innan julhelgerna.

– Tanken är att vi ska spinna lite på vad Västerås har varit och vad det är i dag, säger Peter och berättar att förutom Anders Lif är länsmuseet och ABB inkopplade, för att ta fram krogkulturens historia.

Samtidigt rullar arbetet vidare med en ny restaurang i Tullhuset på Färjkajen. Kajplats 9 blir namnet och i april nästa år beräknas de kunna öppna dörrarna, om bygglov och annat får okejstämpel.

Siktar ni på titeln som Västerås krogkungar?

– Vi vill ju förändra till det bättre. Ambition finns, men man kanske drömmer för mycket ibland. Det återstår att se.

Räcker publiken till för fler restauranger?

– Vi blir ju en större stad. Och jag tror att folks krav på att om man ändå ska betala de pengar det kostar att gå ut och äta i dag, så betalar man hellre för kvalitet och upplevelse än för något halvdant.

Mer läsning

Annons