Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gjorde intryck av att vara en väldigt engagerad människa"

Malik Bendjelloul gick bort alldeles för tidigt, säger Kerstin Klingmann, kultursekreterare på Västerås stad.

Annons
Malik Bendjelloul.

Malik Bendjelloul debuterade som barnskådespelare i ”Ebba och Didrik”, regisserad av sin morbror Peter Schildt. Journalisten och dokumentärfilmaren kom senare att bland annat arbeta på SVT:s kulturprogram Kobra. Hans bror Johar Bendjelloul är också journalist och har kunnat ses i program som Babel, Kulturnyheterna och Aktuellt.

Malik Bendjelloul blev ett namn för världen med sin dokumentärfilm ”Searching for Sugar Man” som handlar om den amerikanske sångaren Sixto Rodriguez. En dokumentärfilm som även fick priset bästa dokumentärfilm på Oscarsgalan 2013.  

2012 besökte han Elektra i Västerås. Kerstin Klingmann, kultursekreterare på Västeras stad, ingår i den evenemangsgrupp som bokar in gästar till Folkets Bio Elektra. Hon var närvarande när Malik Bendjelloul besökte stan och blev bestört när hon fick höra om hans alltför tidiga bortgång.

– Tragiskt att han har gått bort så ung.

Kerstin Klingmann beskriver mötet med Malik som väldigt intressant.

– Det var roligt att han kom och berättade om filmen. Han gjorde intryck på mig av att vara en väldigt engagerad människa. Han var behaglig att ha att göra med och var väldigt ödmjuk.

Malik Bendjellouls bror, Johar Bendjelloul, bekräftar för tidningen Aftonbladet att Malik Bendjelloul varit deprimerad en kortare tid och att det rör sig om ett självmord.

Malik Bendjelloul blev 36 år gammal.

Kerstin Klingmann

Mer läsning

Annons