Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God mat och mysig miljö på nya Bistron

I Lokalen ”som varit krog jämt” på Smedjegatan har Bistro Gränden slagit upp portarna. En anspråkslös och trivsam bistro med rum för både fikagäster, bar-gäster och de som vill ha något gott att äta.

Annons
Rum för alla. Bistro Gränden erbjuder, förutom en stor öppen bar och ”showkitchen”, även en stor nybyggd veranda.

Förutom den mysiga bistron, med en stor öppen bar och ”showkitchen”, erbjuder Bistro Gränden en gigantisk veranda mitt på Sturegatan med bra musik och stort barutbud. Matgäster visas in, men i den övre delen av bistron har man ändå kontakt med vad som händer ute på gatan.

Förrätterna kan intas som plockrätt, i dubbel portion som huvudrätt eller just som traditionell förrätt. För den som vägrar att äta tigerräkor finns två förrättsalternativ: Skagenröra på surdegsbröd eller lantcarpaccio.

Carpaccion är jättegod och kommer in med selleri, tryffelmajonnäs och parmesanost. Ett bra alternativ är annars Stora Charkbrädan – en planka med kött, ost och tillbehör att plocka ihop efter eget tycke och smak. Lagom för två att dela på, antingen som förrätt eller till ölen.

Varmrätter beställs enligt idén om att gästen själv plockar ihop lämpligt tillbehör till köttet eller laxen. Man kan välja entrecôte, lamm eller lax och som tillbehör till exempel smörstekta rödbetor, örtslungad linguine, gratäng, bearnaise eller Grändens djävulsröra. Gott och ganska enkelt.

Det finns även några färdigkomponerade rätter som Bookmakertoast, högrevshamburgare, vegetarisk risotto och pasta med ox- filé och champinjoner.

Hamburgaren är grovt malen och serveras med massor av tillbehör som tomat- och persiljesallad, bearnaisesås, pommes frites och djävulsröra. Varmrätterna är prisvärda, de flesta ligger på ett pris strax under tvåhundra kronor.

Bistro Gränden erbjuder fyra olika dessertalternativ: pannacotta, belgisk chokladtårta, crème brûlée och tryfflar. Desserterna är goda men Krogkollen imponeras inte nämnvärt. Pannacottan är len och sval och passar bra till bärkompotten men hade varit ännu godare om man sluppit den rivna chokladen.

Både chokladtårtan och tryfflarna är lite för skarpa i sin chokladsmak så det blir den apelsindoftande brûléen som blir utsedd till bästa dessert.

Personalen är lite vimsig och det är ju tråkigt, men å andra sidan verkar man vara helhjärtat intresserad av att ha nöjda gäster vilket naturligtvis väger upp.

Bistro Gränden erbjuder god mat, mysig miljö, trevlig personal och bra priser. Det är det långt ifrån alla som lyckas med.

Mer läsning

Annons