Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Governor Andy försvarar nya videon

Governor Andys nya sommarplåga ”Steget” älskas men musikvideon till den kritiseras. Guvernören själv tar uppståndelsen med ro.

Annons
Governor Andy, Anders Siösteen.

I kväll, torsdag, ger Anders Siösteen, alias Governor Andy releaseparty på Cirkus (i Västerås) för att fira nya albumsläppet i tisdags. För att få i gång partyt ordentligt sjunger han själv ett par låtar.

Poolvideon som hans nya musikvideo kallas spelades in på Kuba. Den har klickats flitigt och kritiserats för att den visar guvernören med ett gäng lättklädda unga kvinnor.

– Jag har fått pisk för poolvideon, men jag är inte sexistisk, bara sexig, skrattar Anders Sjösteen godmodigt.

– När dancehallgubbar gör samma applåderas de. Men jag är svensk och då är det inte politiskt korrekt.

– Jag fick skäll för ”Bonus på kortet” fastän jag står på kvinnans sida och försöker hjälpa utsatta, misshandlade kvinnor. Folk lyssnar bara på refrängen och inte på texten. Varför hetsa upp sig? Man kan inte frälsa alla.

Jamaica, Uganda, Kuba, Västerås. Här lever Anders periodvis. Just nu längtar han tillbaks till Kuba där hans nya dancehall-dänga ”I feel the Summer” precis är klar. Framöver väntar dock en sommarturné. Gänget han ska gigga med på olika festivaler och klubbar är det gamla vanliga. Delar av Kalle Baah, Kapten Röd och andra.

– Det blir samma gubbar, men vi spelar med en lite annorlunda touche.

Trots sin popularitet i hemstaden har han inte engagerats till Cityfestivalen i slutet av juni.

– Bara jag ställer mig på scenen välter jag ju upp och ner på allt. Västeråsarna brukar älska oss. Men arrangören vet kanske inte vilka de ska fråga, ler guvernören.

Knappt har hans nya album nått marknaden och redan tänker Anders på plattan han ska göra på Kuba i vinter.

– De nya låtarna finns i huvudet. Kuba är en musikalisk smältdegel. Det blir supernice! Jag vill göra riktig hardcore dancehall. Minimalistiskt stenhårt upptempo!

Att det kunde finnas ett bäst före datum för reggaen i hans liv förnekar Siösteen.

– Jag blir aldrig för gammal eller tröttnar. Jag umgås med folk, mycket yngre än jag, och får oavbrutet nya intryck och energikickar. Så håller jag mig à jour med livet. Min oregelbundna dygnsrytm gör mig alert. Jag sover när jag är trött, äter när jag är hungrig och vaknar tidigt.

Han fortsätter att jobba independent, och undviker att signa stora skivbolag. Det ger frihet. På så vis kan han besöka Östafrika, Kuba och Jamaica när han känner för det.

– Jag åker inte limousin och fil och flingor kan bli tråkigt emellanåt. Men jag går runt på min musik. Eftersom musiken i Östafrika och på Kuba är så integrerad i vardagslivet trivs jag där. Just nu är jag singel, vilket underlättar, skrattar Anders.

Mer läsning

Annons