Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis öl tog krögarna på sängen

Radiokanalen Rockklassiker lockade sina lyssnare med gratis öl på en Västeråskrog. Men eftersom det stora antalet gäster kom som en överraskning för krögaren fanns inga vakter på plats. Radiokanalen avsäger sig ansvaret.

Annons
Löftet om gratis öl fick många att köa till restaurang Bankiren i centrala Västerås på fredagskvällen.

Sedan i måndags har Rockklassiker uppmanat västeråsare att på fredagseftermiddagen samlas på Stora torget för att sedan bli bjudna på öl i två timmar på en utvald krog. Krogen i fråga ska bara en stund innan få reda på att det är just dit de ska.

Marknadsföringskampanjen lockade hundratals besökare och det blev Bankiren som överrumplades med törstiga gäster, bara femtio minuter innan det var dags fick krogägarna Mats Karlholm och Sharon Sell reda på att de snart skulle invaderas.

– Vi blev jätteglada och tyckte det var kul, även om det var lite otippat, säger Mats Karlholm samtidigt som han tappar upp så många öl han bara hinner till sina gäster.

Eftersom det i kväll är EM-match och de har en livespelning bokad på Bankiren var krögarna på Bankiren beredda på mycket folk. Om än inte så här mycket, och inte på en gång.

– Det är inga problem att hälla upp öl, menar Mats.

Men hur mycket folk får ni ta in i lokalen?

– Så här många.

Hur många?– Det är fullt nu, det kanske är någon för mycket nu men de ska gå snart.

Det finns inte heller några vakter på plats?

– De är på väg. Vi fick ju reda på det här nyss!, säger Mats Karlholm när knappt 45 minuter passerat.

Rockklassikers marknadschef Oskar Liljeqvist, som också var på plats på Bankiren, menar att kollen på antalet gäster och att det finns vakter på plats är upp till krögaren:

– Vi betalar bara notan.

Mer läsning

Annons