Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gurkan var rädd för pirater

Bland årets Robinsondeltagare finns västeråsaren Gurkan Gasi. Han sökte till programmet för skojs skull, men upplevelsen blev allt annat än semester i Filippinerna. Framförallt inte för glidare som Gurkan.– Vi blev knäckta! Det här är det tuffaste Robinson någonsin, berättar han.

Annons

Det är mitt på dagen men Gurkan Gasi ligger och sover när VLT ringer honom. Nyvaken berättar han att han har haft hektiska dagar i Stockholm med intervjuer med all möjlig press inför kvällens säsongspremiär av Robinson på Tv4. Han är populär i pressen eftersom han är en litet annorlunda figur i Robinsonsammang. I en intervju med nyhetsbyrån TT Spektra i dagarna sa han bland annat: ”Jag är ingen machoman, jag är inte händig, jag fattar ingenting. Jag är pizza-bagare, jag kan inte bygga någon jävla koja.”

Gurkan Gasi tycker om att få folk att skratta och beskriver sig själv som en skämtsam glidare.

– Man kan vinna Robinson trots att man inte är macho. Om man är rolig så gillar folk en, och är man omtyckt så kanske man inte blir utröstad – det var i alla fall min taktik.

Men Robinson-veckorna i Filippinerna blev ingen dans på rosor – inte ens för en glad kille som Gurkan.

– Vi blev knäckta! Det här är det tuffaste Robinson någonsin. Paolo var jättehård, det var så jävla varmt, det fanns verkligen ingen mat och allt var slitsamt. Vi sov på stranden på nätterna men man vaknade hela tiden av att något kröp på en, och jag var rädd att det kanske kunde komma pirater och kidnappa en.

Vad saknade du mest under de veckorna?

– Kebab så klart! Vi åt liksom myror, smådjur och kokos – fy fan! Frugan saknade jag också, men det var mest mat man tänkte på faktiskt.

Gurkan Gasi berättar att han gick ned drygt tio kilo under inspelningen av Robinson. Och de kilona gick han upp igen på bara fyra dagar när han kom hem.

– Jag käkade så mycket kebab när vi kom tillbaks!

Mer läsning

Annons