Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gurkan varnas i Big Brother

Gurkan Gasi, 26, från Västerås har gjort succé i tv-programmet Big Brother. Han har hyllats av tittarna för sin personlighet, och flera av de deltagare som röstats ut ur programmet har nämnt honom som en potentiell vinnare.

Annons
Gurkan har varnats av produktionen bakom Big Brother sedan uttryckt sig negativt om en av sina medtävlare.

Men nu har Gurkans åsikter om en av de andra deltagarna rört upp känslor och han har varnats av produktionen. Anledningen är att han uttryckt sig negativt om medtävlaren Vanessa Lopez, 27. Lopez gick in i tävlingen med en stor hemlighet – att hon bytt kön från man till kvinna, och när detta avslöjades för de andra tävlandena reagerade Gurkan kraftigt. I bikten, där deltagarna i ensamhet kan säga vad de tycker och tänker, berättade han att han fått panik och ville ut. När Lopez under en fest efter veckofinalen i söndags gav honom en puss reagerade han också kraftigt och puttade iväg henne. Han har också sagt att han ska spotta henne i ansiktet.

På diskussionsforum på internet har flera tittare reagerat kraftigt på vad Gurkans tillåts säga om transsexualitet i allmänhet och Vanessa Lopez i synnerhet. Flera tittare och dock också gett honom sitt stöd, samt påtalat att Lopez själv sagt att en annan deltagare borde avlivas.

Produktionen har nu enligt Expressen haft samtal med Gurkan om vad han sagt. Till tidningen säger producenten Pelle Porseryd att det inte är acceptabelt med hot och trakasserier i programmet.

Under onsdagen tycktes dock Gurkan och Vanessa Lopez ha försonats. I ett klipp från huset syns hur Gurkan lånar Lopez kläder och testar hur det är att vara tjej.

Mer läsning

Annons