Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han skapar mordgåta i barndomens Skultuna

Författaren Hans-Olov Öberg släpper en ny deckare om ett par dagar. En stor del av den dödliga intrigen i ”Även som död sig lik” försiggår i Skultuna.

Annons
Intrig. Karaktärerna i Hans- Olov Öbergs senaste roman ”Även som död sig lik” är påhittade så ingen av hans klasskamrater i Skultuna behöver vara oroliga.

Så som alla deckare, är Hans–Olovs bok ett utforskande av människans ondska och vad det är som kan få en människa att passera gränsen och välja att döda.

Men den är också en kärleksförklaring till Skultuna där författaren växte upp.

Hans-Olov är ogarderat förtjust i sin gamla hemort. Han bodde granne med ICA-affären som liten. Där han hade sitt rum finns i dag en parkering.

En del diskussioner mellan karaktärer i boken är hämtade mer eller mindre direkt ur verkligheten, berättar han. Men gamla klasskamrater behöver inte vara oroliga. Karaktärerna i boken är påhittade den här gången.

– Man kan säga att de är en kombination av egenskaper som vi vet finns, men där jag inte har haft en speciell person i åtanke, förklarar Hans-Olov Öberg.

– De är som ett resande teatersällskap som vi alla känner igen oss i.

Helt i linje med bokens Skultunaprofil sker den första lanseringen av ”Även som död sig lik” på Brukshotellet i Skultuna. Där blir det bokprat och signering mellan klockan 14 och 16 på lördag.

Annons